خودمراقبتی عملی است که در آن هر فردی از دانش، مهارت و توان خود به عنوان یک منبع استفاده کرده تا به طور پیوسته و مستقل از سلامت خود مراقبت نماید. در این تعریف منظور از به طور مستقل، تصمیم گیری دربارهی خود و یا اتکا به خود است. البته این تصمیم گیری شامل: مشورت و یا کسب کمک از متخصص نیز هست. به عبارتی خودمراقبتی به مسئولیت پذیری افراد در مقابل سلامت خود گفته میشود. همچنین روزی به نام خود مراقبتی نام گذاری شده است که این خود، نشان از آگاهی بخشی و اهمیت خودمراقبتی در جهان به منظور ارتقاء سلامت است. با انتخاب یک سبک زندگی سالم و همچنین با تدبیر اندیشی جهت جلوگیری از رخداد حوادث و بیماری ها و در نهایت با مراقبت بهینه حین بیماری های مزمن، این امر امکان پذیر خواهد بود. چندی است که در زمینه خودمراقبتی در کشور ما نیز پیشرفت های چشمگیری وجود داشته چرا که یکی از اقدامات در راستای اقتصاد مقاومتی در نظام سلامت، خود مراقبتی است.
خودمراقبتی در تمام طیف سلامت و بیماری معنا پیدا میکند. خودمراقبتی فعالیتی است که ما برای تامین حفظ و ارتقای سلامت خود انجام می دهیم و گاهی این مراقبت به فرزندان خانواده و دوستان نیز گسترش مییابد. از جمله این فعالیت ها مثل: پایش رشد (کنترل قد و وزن و )، بینایی سنجی، شنوایی سنجی، پدیکلوز (مراقبت از مو) ،شناخت ناهنجاری های ساختار قامتی، سلامت دهان و دندان و …. که می تواند از بررسی های دوره ای آغاز و به مراجعه به پزشک ختم شود..
با توجه به ضرورت خود مراقبتی و پیشگیری از بسیاری از بیماریها و همچنین ضرورت نهادینه شدن آن در نسل فردا و نیز با توجه به اهمیت آموزش و تشخیص زودهنگام بیماری ها به منظور کوتاه نمودن دورهی درمان، تیم سلامت دبستان مسرور با مشاورت با کارشناسان حوزههای گوناگون سلامت مانند: آسیب شناسی، پزشکی، حرکات اصلاحی، تغذیه و… ،برنامهریزیهای لازم را جهت ارزیابی دانش آموزان خود انجام داده است.






*زمینی بدون کیسه پلاستیکی*
با توجه به موقعیت اقلیمی و جغرافیایی کشور ما ایران، مواردی موجب نگرانی های بسیار شده است .فرهنگسازی در زمینه حفظ محیط زیست به تلاش، تفکر و دلسوزی بیشتر مسئولان، پدران، مادران ،معلمان و مربیان نیاز دارد و این میسر نمی گردد مگر از راه برنامه ریزی و اجرای طرح هایی در مدارس که بتوان در بازهی زمانی مشخص نتایج آن را دید. با توجه به این مهم، دبستان مسرور به عنوان پیشگام در عرصه حفاظت از محیط زیست با تمرکز بر معضل مصرف کیسه های نایلونی، با طراحی بسته بندی بادوام برای میان وعده ها به عنوان (لقمه پیچ) سعی در حذف نایلون در زنگ های تفریح دارد به این منظور برنامه توزیع لقمه پیچ با هدف ایجاد انگیزه در دانش آموزان برای استفاده از لقمه پیچ به جای نایلون در دبستان برگزار گردید. امید است بتوانیم در حمایت از محیط زیست خود هر چند کوچک گامی برداشته باشیم.

